Snelle aardappelovenschotel

Snelle aardappelovenschotel

Vandaag een snelle aardappelovenschotel voor in de ramadan, binnen 40 minuten klaar zonder veel moeite.

Wat heb je nodig:

  • Aardappels
  • 1 blikje tonijn in olie, uitgelekt
  • 1 potje zwarte olijven, uitgelekt
  • Paar tomaten
  • Italiaanse kruiden
  • Paprikapoeder
  • 1 (rode) ui, in kleine stukjes
  • Zout
  • Geraspte kaas (optioneel)

Bereidingswijze:

Snijd de aardappels in dunne plakken. Laat ze even koken in water. Kruid het met wat zout. Snijd de tomaten in stukjes en zet daarna de oven vast aan op 180 graden. Laat de aardappels even uitlekken en pak dan een bakvorm die je hebt bekleed met bakpapier.

Leg er een laagje aardappels in, kruid het met paprikapoeder en Italiaanse kruiden. Beleg het dan met tomaat, olijven, uien, tonijn, geraspte kaas. De tomaat zorgt er voor dat de ovenschotel niet te droog wordt. Je zou nog wat olijfolie in de schotel kunnen doen, maar ik vond de tomaat genoeg. Bak deze ovenschotel tot de kaas gesmolten is.

*Deze video bevat muziek. Zet het uit indien je er niet naar wilt luisteren.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie