Snicker koekjes

Snicker koekjes

Snicker koekjes (marmerkoekjes) gemaakt samen met mijn dochter. Hieronder het recept.

Ingrediënten:

  • 500 gr. ongezouten pinda’s (roosteren)
  • 1 pak theebiscuit (200 gr)
  • 1 blikje Nestle
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 á 3 eetlepels cacaopoeder
  • 3 eetlepels honing
  • 1 volle eetlepel suiker (hoeft niet, maar dat vind ik lekker)
  • 8 repen melkchocolade
  • 2 repen witte chocolade (of omgekeerd, 8 witte chocolade en 2 melkchocolade)

Bereidingswijze:

Maal de pinda’s in een keukenmachine fijn. Maal dan de theebiscuitjes fijn. Doe dit allemaal in een kom en doe er het blikje Nestlé bij. Meng dit samen met de rest van de ingrediënten.

Bekleed een bakblik/vorm met bakpapier (30cm bij 42cm) en verspreid hierop het mengsel. Het is een plakkerig mengsel. Ik doe er altijd nog een stuk bakpapier op en rol het uit met een deegroller. Smelt dan 4 melkchocolade repen au-bain-marie. Doe hier een scheutje olie bij en meng het goed. Giet dit over het pindamengsel en verdeel het goed met een lepel. Door het heen er weer te schudden krijg je de strepen van de lepel weg.

snicker-koekjes-marmerkoekjes

Smelt ook de witte chocolade en giet het in een plastic zakje. Knip hier een punt vanaf en maak hiermee strepen op de melkchocolade (strepen dicht bij elkaar trekken). Neem dan een satéprikker en trek strepen, één keer naar je toe en daarna van je af. Hierdoor krijg je het bovenstaande marmereffect. Laat dit een uurtje in de koelkast drogen.

Leg een stuk bakpapier op de chocolade en keer de koek in een keer om. Zet het dan weer terug in de vorm zodat de chocolade beneden zit. Door het bakpapier is het er later weer makkelijk eruit te halen.

Smelt dan weer 4 chocoladerepen au bain marie met een scheutje olie en verspreid het erop. Doe de handeling van de witte chocolade nogmaals zodat je weer een marmereffect krijgt. Laat het in de koelkast hard worden.

Haal het uit de vorm en snijd de snickerkoekjes in ruitjes of vierkantjes. Ik doe het altijd met een scherp aardappelschilmesje, zodat de koekjes in de hoekjes niet kapot gaan. Mocht dit niet gaan, verwarm dan even je mes in heet water.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie