Snickers Cookie Cups

Snickers Cookie Cups

Met kerst kreeg ik een mini muffin bakplaat, ideaal voor minimuffins, maar ook voor cookiecups, die je vaak op Amerikaanse blogs tegenkomt. Ik had al een hoop ideeën op gedaan en besloot om deze Snickers Cookie Cups te maken. Een bodem van koekjes, dan een chocoladecakeje met vulling van caramel en pinda’s en bovenop chocoladeroom met pinda’s. Superlekker en ze zien er ook hartstikke leuk uit! Ik ben van plan nog veel meer van die cookiecups te maken, dus hou mijn blog in de gaten!

Bekijk hieronder de video van de bereiding op mijn Youtube-kanaal en vergeet je niet te abonneren!

Ingrediënten voor 24 stuks:

  • 75 gr mariabiscuitjes
  • 3 el gesmolten boter

Cake:

  • 125 ml zonnebloemolie
  • 125 ml melk
  • 100 gr suiker
  • 150 gr bloem
  • 2 eieren
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 2 el cacao

Vulling:

  • 1 zak Lonka caramels
  • 2 el melk
  • 3 el gehakte pinda’s

Topping:

  • 100 ml slagroom
  • 125 gr mascarpone
  • 2 el poedersuiker
  • 2 el pure chocoladepasta
  • 3 el pinda’s

Bereiding:
Maal de mariabiscuitjes fijn in een hakmolen of keukenmachine. Meng met de gesmolten boter. Vet je mini muffinbaplaat in met gesmolten boter en schep in elke holte wat koekjesmengsel. Druk goed aan, bijv. met de stamper van je vijzel.

Mix voor het cakegedeelte de suiker met de eieren. Voeg de olie en melk toe en mix goed. Meng bloem met bakpoeder en voeg toe en doe de cacao erbij. Mix tot een glad beslag. Doe het beslag in een maatbeker en giet wat van het beslag op de koekjesbodems. Zet in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) en bak ze in 10-15 minuten gaar.

Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie