Spaghetti chebakia

Spaghetti chebakia

Vandaag spaghetti chebakia samen met mijn schoonzus gemaakt. Voor dit recept heb je een pastamachine nodig.

Ingrediënten:

  • 1 kilo bloem
  • 1 glas roomboter (ik heb een Marokkaanse theeglas gebruikt)
  • 1 glas melk
  • 1 glas water
  • 1 glas olie
  • 2 eetlepels mazhar (oranjebloesemwater)
  • Beetje gist
  • 1 ei
  • Snufje zout
  • Olie om in te frituren
  • Honing

Bereiding:

Meng de bloem goed met de gesmolten boter. Voeg de rest van de ingrediënten, de lauwwarme melk voeg je beetje bij beetje toe tot je een glad deeg hebt. Kneed het goed en wikkel in plasticfolie. Laat het een kwartier rusten. Verdeel het deeg in bollen en dek ze af met plasticfolie.

Neem 1 bol en rol die langwerpig uit. Maak hem nog platter in de pastamachine (met het gladde stuk). Haal het deeg dan door het spaghettigedeelte en leg de slierten op je aanrecht. Knijp steeds om de paar centimeter wat deeg samen en werk zo de hele rij af.

Snijd door de samengeknepen stukken zodat je meerdere shebakia’s krijgt. Bak ze in olie (niet te heet) en let op dat ze niet te donker worden. Dompel ze daarna in de warme honing. De honing mag nooit koken, dan krijg je een karamelachtige honing die je koekjes hard maakt. Dus warm je honing op en vervolgens zul je merken dat je hete shebakkia de honing warm houdt. Merk je dat de honing weer dikker en kouder wordt? Dan verwarm je deze nogmaals even kort.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie