Spaghetti met gehaktballetjes

Spaghetti met gehaktballetjes

Vandaag lekker spaghetti met gehaktballetjes.

Ingrediënten gehaktballen:

  • 300 gr gehakt (2 a 3 personen)
  • Zout
  • Peper (molen)
  • Oregano
  • Rozemarijn
  • 1 ei
  • Stuk of 5 cream crackers (verkruimeld)
  • Olijfolie

Tomatensaus:

  • Ongeveer 700 ml gezeefde tomaten
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • Half rood pepertje (zonder zaad in kleine stukjes)
  • Zout
  • Peper
  • Basilicum
  • Chilipoeder (optioneel als je van pittig houdt)
  • Spaghetti kruiden (optioneel)
  • 1,5 theelepel suiker

spaghetti met gehaktballetjes

Bereidingswijze:

1. Kook de spaghetti gaar.

2. Meng het gehakt met alle ingrediënten (behalve de olijfolie)

3. Maak bolletjes van het gehakt (ik heb hier ongeveer 22 stuks uit kunnen halen) en bak ze vervolgens bruin in wat olijfolie.

4. Als het gehakt bruin is leg je het op een bord met aluminiumfolie eroverheen en zet je dit even weg.

5. Bak nu het gesnipperd uitje in wat olijfolie. Voeg vervolgens je knoflook en pepertje toe.

6. Bak dit een minuutje mee en voeg dan de gezeefde tomaten toe.

7. Voeg alle kruiden toe en vervolgens ook de gehaktballetjes, laat dit even mee sudderen.

8. Als je spaghetti gaar is giet je deze af en voeg je wat saus toe.

9. Lekker opscheppen en laat het smaken!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie