Spaghetti shebakia

Spaghetti shebakia

De Ramadan komt er weer bijna aan en dan slaan veel Marokkaanse vrouwen aan het bakken van shebakia, de traditionele honingkoekjes voor de Ramadan. Deze versie maak je met een pastamachine, zodat je een leuk effect krijgt.

Ingrediënten voor spaghetti shebakia:

  • 500 gr bloem
  • 250 ml lauwwarme melk
  • 2 tl kaneel
  • 1 el anijszaadjes (fijngestampt)
  • 1 tl bakpoeder
  • 125 gr gesmolten boter
  • handje gepelde, gebakken en fijngehakte amandelen
  • olie om in te frituren
  • honing

Bereidingswijze:

Meng de bloem met de kaneel, anijszaad, bakpoeder en gesmolten boter. Voeg dan de lauwwarme melk beetje bij beetje toe tot je een mooi glad deeg hebt en kneed het goed. Wikkel in plastic folie en laat een kwartier rusten.

shebakia1

Verdeel dan in bollen en dek ze af met plastic. Neem 1 bol en rol die langwerpig uit, maak hem nog platter in de pastamachine (met het gladde stuk). Haal dan door het spaghettigedeelte en leg de slierten op je aanrecht.

shebakia2

Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie