Speculoos toetje

Speculoos toetje

Toetjestijd! Gemaakt van speculoos, slagroom en een mandarijntje.

Ingrediënten:

  • 500 ml ongeklopte slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 zakje flanpoeder OF 2 zakjes Klopfix
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 1 pak speculoos (ik heb XXL gebruikt)
  • Mandarijntjes op siroopbasis

Bereidingswijze:

Mix de slagroom, mascarpone, vanillesuiker en flanpoeder/klopfix allemaal samen. Laat het vervolgens een uur in de koelkast rusten. Maal de speculoos fijn of sla het met een deegroller fijn. Pak een glas en doe hierin eerst een laagje speculoos, dan een laagje slagroom, laagje speculoos, laagje slagroom en dit herhaal je tot je glas vol is.

Eindig als laatste wel met een laagje slagroom. Als topping gebruik ik mandarijntjes op siroop, maar je zou van alles kunnen gebruiken. Laat vervolgens de glaasjes opstijven in de koelkast (circa 4 uurtjes).


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie