Speltbrood met zalm en gepocheerd ei

Speltbrood met zalm en gepocheerd ei

Sunday lunch: Geroosterd speltbrood met gerookte zalm, gepocheerde eitjes & hollandaise saus. Op ceder houten plankjes

Ingrediënten:

  • speltbrood
  • gerookte zalm
  • eieren
  • sla naar keuze

Ingrediënten Hollandaisesaus:

  • eierdooiers
  • boter
  • castric

Castric zelf maken:

  • peperkorrels
  • sjalotten
  • laurierbladen
  • water
  • azijn (men gebruikt witte wijn en wijnazijn, je kunt dit vervangen door natuur azijn)

Bereidingswijze:

Eierdooiers au bain marie garen samen met je boter. Dus eerst de eierdooiers in een pan en vervolgens voeg je gesmolten boter toe en als allerlaatst (als je eierdooiers dikte hebben) je castric die je van te voren hebt gemaakt. 

lunch-speltbrood

Rooster het speltbrood en pocheer de eieren. Beleg speltbrood met gerookte zalm, sla naar keuze, hollandaise saus en gepocheerd eitje.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie