Spinazie-aardappelpuree met kipschnitzel

Spinazie-aardappelpuree met kipschnitzel

Vandaag home alone, dus dan maak ik vaak iets wat Mister A niet lekker vindt. Spinazie-aardappelpuree met kipschnitzel en een tomaatje. Het is heel makkelijk en simpel, niet je hoofd gaan pijnigen. Voor mij was dit zeeeer aangenaam om te eten na een lange tijd hahaha! De puree is lekker met een stukje kip, drumstick, vissticks of koteletjes.

Benodigdheden voor 2 á 3 personen:

  • 450 gr spinazie (vers, vriesvak of a la crème kan ook)
  • 7 grote aardappelen
  • Kipfilet
  • Kipkruiden van Silvo
  • Paneermeel
  • Bloem
  • Ei
  • Zout

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen en snij ze in blokjes en doe ze in een pan met ruim water. Kook ze gaar met een snufje zout. Zodra de aardappels gaar zijn haal je ze uit het water en prak je ze met een vork of een aardappelstamper grof.

Ik gebruik liever de deelblokjes spinazie. Doe ze in een afgesloten pan zonder olie of wat dan ook, kook ze op een zachte vuur voor ongeveer 15 minuten. Af en toe even roeren.

Gebruik je verse spinazie? Was dan de spinazie grondig schoon en haal de steeltjes eraf als je dat niet lekker vindt, vaak is dat bitter. Bak ze in een beetje olie met wat zout en geraspte knoflook als je wilt. De spinazie slinkt heel snel en is ook snel gaar. Doe de spinazie bij de aardappelpuree en prak het weer grof door elkaar.

Snijd de kipfilet in plakken en marineer het hoe jij het wilt. Ik doe meestal kipkruiden van Silvo. Verpak de kipfilet met vershoudfolie en sla het goed plat met een deegroller. Haal de kip door de bloem, dan door een opgeklopt eitje en als laatst nog door wat paneermeel.

Wil je een dik laagje? Herhaal dan deze stap nog een keer. dan doe je het twee keer weer door de meel, ei en paneermeel. Bak de kipschnitzels in een laagje olie tot ze gaar zijn, maar niet al te hard.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie