Springrolls met kip

Springrolls met kip

De lekkerste homemade kip springrolls/loempia’s.

Benodigdheden voor Chinese loempia’s:

  • 500 gram kipfilet, geplozen
  • 2 pakken loempiavellen
  • 3 takjes bosui, fijngesneden
  • 2 sjalotjes, in blokjes
  • 5 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 winterpeen, geraspt
  • 1 kleine glas glasnoedels
  • 200 gram witte kool, fijngesneden
  • 3 kipbouillon tabletjes
  • 150 gr taugé
  • 5 takjes selderij
  • 6 el zonnebloemolie
  • 2 thl gemalen zwarte peper
  • 1 thl gemalen witte peper
  • 1 thl cayennepeper
  • Loempia saus/chilisaus
  • 10 piment balletjes
  • 15/20 zwarte peper balletjes
  • Bouillonpoeder

Bereidingswijze:

Zet een pan met water op. Breng het water aan de kook en voeg twee bouillonblokjes, wat piment balletjes, wat zwarte peper balletjes en een paar takjes selderij toe. Laat de kipfilet gaar worden en pluis de kip fijn (een tip: als de filet nog heet is, ga je met de elektrische staafmixer of gardemixer erover heen. Je bent zo binnen 30 seconden klaar en je hebt keurig fijn geplozen filet).

Kook de glasnoedels volgens de beschrijving op de verpakking. Zet een ruime wok op met wat zonnebloemolie en fruit 2 sjalotjes en 2 teentjes knoflook. Voeg de kool, wortel en kipfilet toe en bak dit samen gaar. Voeg wat bouillonpoeder en de rest van de kruiden toe. Op het laatst zet je het vuur uit en voeg je de taugé toe. Even omscheppen.

Leg de loempia vellen in een ruit vorm voor je neer. Vul ze met twee eetlepels vulling, rol het in een envelopje en plak dicht met een dik vloeibaar papje van meel en water. Frituur de springrolls met kip goudbruin.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie