Stoofvlees en met rijst gevulde omelet

Stoofvlees en met rijst gevulde omelet

Stoofvlees en met rijst gevulde omelet. Voor de stoofvlees is zout en peper genoeg, de rest heeft al veel smaak. Laat het op laag vuur koken tot je vlees gaar is en de saus ingedikt is.

Ingrediënten voor de stoofvlees:

  • 500 gram rundervlees
  • 5 knoflookteentjes, geperst
  • 2 laurierbladen
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 pak (500 ml) gezeefde tomaten
  • Zout en peper
  • 1 ui

Ingrediënten voor de omelet:

  • Eieren (naar wens)
  • Kruiden (naar wens)
  • 1 paprika
  • Rijst

Bereidingswijze:

Snijd de vlees en bak deze aan in olijfolie. Zodra die gebakken is voeg je de gesneden ui erbij en de knoflook. Laat dit goed bakken en breng het op smaak met peper en zout. Voeg de
laurier, tomatenpuree en de gezeefde tomaten toe. Roer dit goed door en voeg dan een liter water erbij. Laat dit goed op een laag vuurtje stoven en zet de laatste half uur de deksel van de pan af zodat het overtollige vocht kan verdampen. Het moet niet te waterig zijn, maar ook niet te droog.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak in een koekenpan 2 eieren tot een omelet. Leg deze op je bord en vul de ene helft met rijst (wel even kruiden naar wens). Vouw je omelet dubbel en doe daarnaast het vleesmengsel. Garneer de omelet eventueel met wat hete saus.


1 reactie

  1. Florentine geplaatst op november 15, 2017 Beantwoorden
    Heerlijk recept!!!

Geef een reactie