Surinaams Javaanse Bami

Surinaams Javaanse Bami

Surinaams Javaanse bami met kipfilet, zuurgoedje, chutney, saoto soep en dawet gemaakt. Dit is DÉ lekkerste Surinaams Javaanse bami. Veel lekkerder dan van restaurants, mag ik zeggen van velen naasten die dit hebben gegeten. Hieronder het recept voor de bami.

Ingrediënten:

  • Spaghetti
  • Zonnebloemolie
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 2 grote uien of 3 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 3 eetlepels zoute ketjap
  • 3 eetlepels zoete ketjap
  • 2 salam blad
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1 groente bouillonblokje
  • Een mespunt trassi/garnalenpasta
  • Een handje vol fijn gesneden selderij
  • Verse Laos (3 stuks ter grootte van vingerkootje)

Bereidingswijze:

Kook de spaghetti gaar met een snuf zout en eetlepel olie en giet af. Spoel het af met koud water zodat het niet aan elkaar plakt. Verhit een wok met zonnebloemolie, doe de uien en knoflook erbij en bak dit glazig. Daarna doe je tomaat erbij en daarboven op de garnalenpasta.

Zet daarna meteen het vuur zacht, want anders brandt de pasta aan. Doe daarna de spaghetti erbij en alle overige ingrediënten en bak de bami goed bruin. Na ongeveer 10 minuten zet je het vuur uit. Garneer de bami nog even met fijn gesneden selderij.

– Shamiem


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie