Surinaams zuurgoed (komkommer & rode ui)

Surinaams zuurgoed (komkommer & rode ui)

Even snel gekookt op de laatste vakantie dag. Pittige kip in Surinaamse ketjapsaus, fijn gesneden paksoi gewokt in boter en kruiden, natuurlijk een heerlijk onweerstaanbare zuurgoed (waar ik altijd ook gewoon van snoep), een chutney van rode peper en madam janet en hele korrels biologische basmati rijst. Hieronder het recept voor Surinaams zoetzuur.

Ingrediënten:

  • 5 lepels bruine suiker
  • 1 theelepel zout
  • 2 laurierblaadjes
  • 1/2 Surinaamse peper (optioneel)
  • 8 pimentballetjes
  • 20 ml (gekruid) azijn
  • 40 ml gekookt water
  • Halve komkommer, in plakjes
  • 1 rode ui, in reepjes/ringetjes
  • 2 stukjes kruidnagel

Bereidingswijze:

Los het suiker op in heet water en voeg de zout toe. Doe alle overige ingrediënten erbij. Eventueel kun je nog extra zout of azijn naar gelang toevoegen aan het zuurgoed. Laat het geheel intrekken.

LET OP: je kan gewoon ‘spelen’ met de hoeveelheden en aanpassen. Niemand hoeft zich strikt aan een recept te houden. Dat zullen de creatievelingen vast wel weten!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie