Surinaamse bami met kip

Surinaamse bami met kip

Surinaamse bami met kip, dit is echt makkelijk en lekker. Dit recept kan ook gemaakt worden met spaghetti en heb het toen ook gemaakt met spaghetti, maar eiernoodles is toch echt lekkerder. Dat adviseerde de Toko ook!

Benodigdheden:

  • 1 pak eiernoodles
  • Kousenband (ik doe altijd sperziebonen)
  • 4 eetlepels Bamisaus (Trafasie speciaal) *FAJA LOBL
  • 1 theelepel (klein) Trassi (Trafasie garnalenpasta) *FAJA LOBL
  • 1 theelepel gember (geen poeder)
  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • Ketjap Medja (zout) 3 rondjes/scheuten
  • Ketjap Manis (zoet) 6 rondjes/scheuten
  • 2 uien, in blokjes
  • Kipfilet, in stukjes gesneden (kan je weg laten als je kipborrelpootjes gebruikt)

Bereidingswijze:

Doe in een wok wat olie en bak hier de ui, gember en knoflook glazig. Doe daarna de kipfilet erbij en bak de kip gaar. Doe de bamisaus, trassi, ketjap medja en ketjap manis erbij en meng het goed door elkaar. Laat het even pruttelen.

Kook de sperziebonen gaar en doe het daarna bij je bamisaus. Kook de eiernoodles voor een paar minuten gaar en daarna wok je het in een beetje olie met wat ketjap manis. Doe het daarna bij je bamisaus en meng alles goed met elkaar. Eet u smakelijk!

Bron recept: Fadilaa


2 reacties

  1. souhaila geplaatst op mei 3, 2020 Beantwoorden
    Wat bedoel je met 3 en 6 rondjes ketjap? Bedoel je eetlepels?
  2. Surinaamse bami geplaatst op februari 8, 2024 Beantwoorden
    Je afbeelding ziet er niet uit, noem het wat je wilt maar noem het geen surinaamse bami. Wat een belediging!!! Haal het aub van de website af. SCHANDE!!

Geef een reactie