Surinaamse borrelpootjes

Surinaamse borrelpootjes

Ik heb i.p.v peper, cayennepeper gebruikt. Zo kan je de sambal weg laten…maakt het even goed heet! Zeker te proberen waard!!

Ingrediënten:

  • 1 kg kippenpootjes (borrelpootjes)
  • knoflook (mag poeder)
  • 1 kip-bouillonblokje
  • cayennepeper (niet te veel is heet!)
  • kerriepoeder
  • paprikapoeder
  • kipkruiden
  • flinke scheut ketjap manis
  • klein beetje tomatenpuree
  • scheutje gezeefde tomaten

Bereidingswijze:

Leg alles klaar en maak je kip goed schoon dus haal een stukje vel er af. Alles samen mengen (geen zout!) en in een ingevette ovenschaal, bedekken met aluminiumfolie. Ong. 45 min in een voorverwarmde oven van 200-220 graden.

263052_226020204086356_4592476_n

Na 45 min haal je de folie eraf en met een lepel besprenkel je de saus in de ovenschaal op de kip en zet het zonder folie weer terug in de oven voor ongeveer 10-15 min in de oven.

264572_226020167419693_2174015_n

Heerlijke pittige saus…..

270254_226020127419697_1826368_n


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie