Sweet and Sour Chicken

Sweet and Sour Chicken

Dit gerecht is een blijvertje. Mijn kinderen vonden het erg lekker (door het zoete waarschijnlijk). Hieronder het recept voor Sweet and Sour Chicken.

Ingrediënten:

  • 1 dubbele kipfilet, gesneden
  • 1 rode paprika
  • 1 groene of gele paprika
  • 1 klein blikje ananas of verse ananas
  • 2 knoflookteentjes
  • Gedroogde chili (optioneel)
  • Maismeel (bij gebrek kan gewone meel ook)
  • 1 rode ui

Marinade:

  • 1 flinke theelepel sojasaus
  • 1 eiwit, lichtgeklopt
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel rijstazijn of witte azijn

Sweet and Sour Saus:

  • 60 ml ketchup (ik gebruik altijd Heinz, omdat ik die het allerlekkerst vind)
  • 4 eetlepels chilisaus (die je gebruikt voor loempia’s)
  • 2 theelepels sojasaus
  • 2 theelepels rijstazijn (bij gebrek anders witte azijn)
  • 1/2 theelepel bruine suiker
  • 5 theelepels water
  • 1 eetlepel maismeel
  • Verse gember, geraspt (of 1/2 el gemberpoeder)
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

Snijd de kipfilet en doe deze in de marinade. Laat het even staan (hoe langer, hoe beter). In de tussentijd snijd je de paprika in niet al te kleine blokken en de ui in repen. Bak de knoflook aan in olie en voeg daarbij de paprika en ui. Voeg eventueel de gedroogde chili erbij.

Maak de saus door alle ingrediënten bij elkaar te doen. Voeg dan de ananas toe aan je pan. Als je ananas uit blik gebruikt, dan kun je een klein beetje sap van de ananas door de saus doen. Voeg dan de saus toe aan de pan en roer totdat alles is goed gemixt.

De kip haal je door je de meel en bak je deze in de olie aan. Als deze gebakken zijn doe je ze bij de rest van de pan. Serveer met rijst of noedels en garneer eventueel met wat geroosterde sesamzaadjes.

P.S. Laat het mengsel niet te veel koken, anders verlies je vocht.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie