Taartje met Zwitserse room

Taartje met Zwitserse room

Recept voor een taartje gevuld met Zwitserse room.

Ingrediënten:

  • Biscuitmix (Funcakes)
  • 550 ml vloeibare slagroom
  • 1 portie banketbakkersroom
  • 2 zakjes Klopfix
  • Vanillesuiker
  • Nougatine

Garnering:

  • Fruit naar keuze
  • Amandelschaafsel

Bereidingswijze:

Maak de biscuit volgens gebruiksaanwijzing en giet het beslag in een langwerpige vorm. Als de biscuit gaar is laat je deze afkoelen en snijd je hem door midden.

Maak nu de banketbakkersroom en leg weg in de koeling. Klop vervolgens 200 ml slagroom stijf met 1 zakje Klopfix. Je hoeft er geen suiker bij te doen. Neem dan de banketbakkersroom, roer deze even los en schep er voorzichtig de slagroom doorheen. Zet dan weer terug in de koelkast om kort op te stijven.

Nu ga je de taart opbouwen. Smeer de Zwitserse room als vulling op de ene helft van de biscuit en leg er de andere helft op. Het is ook erg lekker om wat aardbeien of frambozen door de vulling heen te doen.

Klop dan de resterende slagroom met wat vanillesuiker en klopfix op. Smeer de taart hier mee af. Bedruk de zijkanten met nougatine. Werk de bovenkant af met toefjes slagroom, wat framboosjes en amandelschaafjes (of andere garneringen naar smaak). En klaar is je taart!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie