Tajine ’n batata

Tajine ’n batata

Tajine ’n batata, oftewel aardappel tajine. Ik vind deze tajine heerlijk met gegrilde hete pepers, warm brood en een glas karnemelk. Eet smakelijk!

Ingrediënten:

  • Aardappelen
  • 1 grote ui
  • 1 tomaat
  • Bosje peterselie en koriander
  • Olijfolie en zonnebloemolie

Kruiden:

  • 1 flinke tl zout
  • 1/2 tl peper
  • 1.5 flinke tl komijn
  • 1.5 flinke tl gemberpoeder
  • Mespuntje saffraan (of kurkuma)
  • 1.5 flinke tl paprikapoeder
  • Snufje knoflookpoeder
  • Snufje uienpoeder
  • Sambal (optioneel)

Bereidingswijze:

Neem de tajine en doe daar een scheutje van beide oliën in. Snipper dan de helft van de ui in de tajine, en snijd vervolgens de aardappelen in parten en leg het op de ui in de tagin. Eindig met het laatste deel van de ui door deze erop te snipperen. Snijd de tomaat tevens in stukjes en doe het erbij.

Snijd vervolgens de koriander en peterselie fijn en leg het in de tajine en doe er de kruiden op. Ik houd van pittig, dus heb er ook een halve theelepel sambal bij gedaan. Van de knoflookpoeder en uienpoeder doe je slechts een snufje. Leg de tagine op het vuur en laat ff sudderen. Roer de boel om en laat voor enkele minuten staan.

Voeg na een tijdje water toe. De aardappelen moeten net niet helemaal onder staan. Dek de tajin af, maar laat een stukje open staan. Laat nu sudderen tot het vocht deels is ingekookt en er een lekkere jus ontstaat. Proef nu of het op smaak is en voeg naar wens zout en andere kruiden toe. Als de aardappelen gaar zijn is de marmita klaar!


1 reactie

  1. Pieterjan geplaatst op mei 22, 2020 Beantwoorden
    Steven; dit is ook super lekker met veel "Ras el Hanout"! ;)

Geef een reactie