Tarwe volkorenbrood met walnoten

Tarwe volkorenbrood met walnoten

Hmm, is werkelijk boven verwachtingen gelukt. Mijn zelfbedacht tarwe-volkoren-walnotenbrood. Superluchtig en boordevol smaak. Dat maakt experimenteren extra leuk :)

Ingrediënten:

  • 385 gram tarwebloem
  • 200 gram tarwevolkorenmeel
  • 17 gram gerstemoutmeel
  • 10 gram droge gist
  • 40 gram walnotenolie
  • 2 el honing
  • 15 gram broodverbeteraar (optioneel)
  • 150 gram walnoten
  • 15 gram (bakkers)zout
  • 440 ml water

Bereidingswijze:

Doe alle ingrediënten (behalve het water, zout en de walnoten) in de kom van je mixer. Voeg hier water aan toe en kneed 6 minuten. Voeg er dan (bakkers)zout aan toe en kneed nog eens 7 minuten. Hak de walnoten en mix deze op lage snelheid door het deeg. Het deeg is wat kleverig. Maak een bal en doe over in een met olie ingevette kom. Draai het deeg een keer zodat alle kanten met olie bedekt is en dek af.

Laat een uur op een warme plek rijzen. Stort het deeg op je met olie ingevette werkblad. Druk voorzichtig de lucht er uit en vorm er een rechthoekige lap van ter breedte van je bakblik (30 cm). Rol op en leg in het ingevette bakblik, de naad naar onderen. Bestrooi met een zeefje licht met volkorenmeel, dek af en laat 45 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 220 graden en bak de tarwe volkorenbrood voor 30 á 35 minuten.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie