Tchichasoep met rundvlees

Tchichasoep met rundvlees

Tchichasoep met rundvlees. Deze tchicha is uit een zak van de winkel, echte verse tchicha had ik niet meer. Die is nog veeeeel lekkerder! Dit is een heerlijk gezond soepje om mee af te wisselen in de Ramadan, elke dag harira is ook niks.

Ingrediënten:

  • Tchicha
  • 1 kg tomaten
  • Rundvlees, in stukjes
  • Bosje koriander
  • Half bosje peterselie
  • Paar takjes selderij
  • 2 uien
  • 3 wortels
  • Runderbouilonblokje
  • Zonnebloemolie
  • Olijfolie
  • 1 pakje gezeefde tomaten van Heinz
  • Zout en peper
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gember
  • 1 soepkom bloem

Bereidingswijze:

Snijd de tomaten en doe ze in pan met een beetje water. Kook ze zo’n 15 minuten. Laat even afkoelen en mix alles met een staafmixer fijn. Doe daarna de tchicha in een bak en was het. Doe wat water erbij en giet het af. Doe dit een paar keer tot het schoon is en giet er dan kokend water bij. Hierdoor win je tijd!

Doe in een pan wat olijfolie en wat zonnebloemolie en bak het vlees erin. Maal de uien en doe het erbij. Snijd de koriander, peterselie, selderij en wortels fijn en doe het ook erbij. Bak het even en voeg het bouillonblokje en de kruiden erbij. Meng alles goed en zet het op het vuur. Laat het even sudderen en voeg dan zo’n 200 ml kokend water erbij. Kook dit voor ongeveer 30 minuten.

Voeg dan de gemixte tomaten bij je kruidenmengsel en roer goed door. Doe er weer gekookt water bij tot je pan gevuld is. Laat het lekker koken en na zo’n 30 minuten doe je de tchicha erbij. Doe er weer kruiden bij, van alles een klein beetje.

Na 30 minuten zal de tchicha wel gaar zijn. Voeg nu een soepkom bloem in een bakje en meng het met water tot je een mooi papje hebt. Doe die door de soep en blijf roeren tot het mooi gebonden is. Zet je vuur uit en je tchicha soep is klaar!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie