Tchichasoep met vlees

Tchichasoep met vlees

Vandaag ga ik vis in de oven maken met zoete aardappel. Nog een peren-speculaas taart voor mijn buurvrouwtje en voor bij de koffie kleine slagroomtaartjes. Ik vast vandaag en heb nog tchichasoep van gisteren over.

Ingrediënten:

  • Vlees, in stukjes
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 2 seldertakken
  • 1 bosje koriander
  • 1 bouillonblokje
  • 1 lepel tomatenpuree
  • 150 gr tchicha/iwzan
  • Snufje peper en zout
  • Saffraan
  • Snufje komijn
  • Snufje gember
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

Je snijd de groenten in stukken en doet deze samen met de olijfolie en kruiden in een kookpot. Laat dit aanbakken en giet daarna kokend water erbij. Laat de groenten garen en als ze gaar zijn mix je ze fijn met een staafmixer. Doe nu je vlees erbij en laat deze ook gaar worden op een zacht vuurtje. Was je tchicha en laat dit uitlekken. Voeg deze toe en laat het gaar worden (het wordt dikker) en na een halfuurtje op een zacht vuur is het klaar!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie