Tonijnhapjes van bladerdeeg

Tonijnhapjes van bladerdeeg

Recept voor tonijnhapjes van bladerdeeg.

Ingrediënten:

  • 1 pak bladerdeeg
  • 1 blikje tonijn met tomaten (Marokkaanse winkel)
  • 1 rode paprika
  • 10 groene olijfjes, in stukjes
  • 1 tomaat
  • Zonnebloemolie
  • Eidooier voor het besmeren
  • Maanzaad
  • Geraspte kaas
  • 1 ui

Bereidingswijze:

Begin met de ui fijn te snijden en doe wat olie in een koekenpan. Doe de ui erin, zo ook de fijngesneden paprika en laat het lekker fruiten. Doe dan de olijfjes, gesneden tomaat en de tonijn erbij. Bak even alles om samen met zout en peper. Laat het afkoelen.

Warm je oven voor op 200 graden. Pak een snijplank en leg daar je bladerdeeglapje op. Snijd het door midden en snij er decoratief sneetjes in. Leg een lepeltje van het mengsel erop, klap het lapje dicht en druk het aan met een vork.

Leg het op een bakplaat die je hebt bekleed met bakpapier, werk zo alles af. Dan besmeer je ze met een losgeklopt eidooier en bestrooi je ze met maanzaad en geraspte kaas. Bak de tonijnpakket in zo’n 20 minuten af in een oven van 200 graden.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie