Trio van chocolade (dessert)

Trio van chocolade (dessert)

Trio van chocolade, het nagerecht voor de visite: Trio chocolate, aardbei in pure chocolade gedoopt én een halve chocolade bol met vanille mousse en aardbeiencoulis.

Ingrediënten voor de vanille mousse:

  • 400 ml ongeklopte slagroom
  • Vanille aroma (of merg van een vanillestokje)
  • 5 blaadjes gelatine
  • Poedersuiker naar behoefte

Ingrediënten voor de aardbeiencoulis:

  • 300 gram aardbeien
  • Suiker naar smaak
  • 1 lepel citroensap
  • 2 blaadjes gelatine

Ingrediënten voor de Trio chocolate:

  • 3 zakjes Cuajada (verkrijgbaar bij supermarkt Tanger)
  • 200 gram pure chocolade
  • 200 gram melk chocolade
  • 200 gram witte chocolade
  • 900 ml melk

trio-van-chocolade-dessert-aardbeien-

Bereiding vanille mousse:
Week de gelatine blaadjes in koud water. Klop de slagroom lobbig met poedersuiker en vanille. Verwarm een beetje water (paar lepels) op in een pannetje. Knijp de gelatine blaadjes goed uit en doe ze in het pannetje zodat ze oplossen. Voeg de gelatine bij de opgeklopte slagroom. Leg het in de koelkast tot het wat opgestijfd is. Spuit dit dan in de chocolade bakjes. Deze maak je met behulp van gesmolten chocolade en een siliconen bakvorm.

Bereiding aardbeien coulis:
Week de gelatine blaadjes in koud water. Doe de aardbeien met de suiker en citroensap in een pannetje. Maal ze fijn met de staafmixer. Breng zachtjes aan de kook. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de aardbeien.

Bereiding trio chocolate:
Neem een pannetje en warm daarin 250 ml melk op. Voeg de pure chocolade toe. 50 ml melk los je in een zakje cuajada op. Als de chocolade gesmolten is voeg je de de 50 ml melk met cuajada toe. Blijf goed roeren, kook het zachtjes voor ongeveer 5 minuten. Giet het in de bekertjes en zet het in de koelkast voor 15 minuten. Maak dan laag 2 met de melkchocolade en ga precies te werk net als laag 1.

Haal dan je dessert uit de koeling en giet voorzichtig de melkchocolade laag erop. Leg hem weer voor 15 minuten in de koeling. Maak dan de laatste laag met de witte chocolade. Ga te werk net als laag 1 en 2. Giet weer langzaam de laatste laag erop. Leg dit in de koelkast voor minimaal 4 uur.

Bereiding aardbeien met chocolade:
Neem een paar mooie grote aardbeien. Doop ze in gesmolten pure chocolade en leg ze neer op wat huishoudfolie om te drogen. Neem wat gesmolten witte chocolade en spuit daarmee streepjes op de chocolade op de aardbeien. Leg op een bord alle 3 de dessertjes en decoreer het bord naar keuze.

Smakelijk eten,

Oumyassine


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie