Tunesische soep met couscous

Tunesische soep met couscous

Vandaag simpel rode kool, mergeuz, gestoomde aardappelen en een Tunesisch soepje. Het is een beetje net als harira, maar dan veel lichter.

Ingrediënten voor Tunesische soep:

  • 3 takken bleekselderij, fijngehakt
  • 2 bouillonblokjes (schaap)
  • 1 bouillonblokje (rund)
  • 50 gram couscous
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel maisolie
  • 1.5 koffielepel komijn
  • 1 koffielepel harissa
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Peterselie, fijngehakt
  • 1 blik tomaten stukjes
  • 2 liter water
  • Zout

Bereidingswijze:

Bak eerst de gehakte groenten en kruiden even in wat olijf- en maisolie aan. Doe de tomaten stukjes erbij en laat dit even garen. Vervolgens werk je de soep af met de bouillonblokjes, zout en gehakte peterselie. Als je soep bijna gaar is voeg je al roerend de couscous erbij en laat je deze nog even garen. De dikte kan je aanpassen naargelang het water dat je erbij doet.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie