Turkse gehaktschotel met groente

Turkse gehaktschotel met groente

Dit was onze iftar van afgelopen zondag. Onder andere Turkse gehaktschotel met groente (Firinda köfteli sebze dizmesi) en volkoren broodpizza. Simpel en lekker!

Ingrediënten:

  • 1 kg gehakt
  • Kruiden naar keuze
  • Courgette, in schijfjes
  • Aubergine, in schijfjes
  • Aardappel, in schijfjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Zout en peper
  • Knoflookteentje (optioneel)
  • Groene pepers
  • Olijfolie
  • Water

Bereidingswijze:

Kruid het gehakt naar smaak. Ik heb een mix gebruikt met Turkse gehaktkruiden. Maak kleine hamburgers van het gehakt. Leg het gehakt en de groente dakpansgewijs in een ovenschaal zoals op de foto. Meng dan in een kom de tomatenpuree met zout, peper, olijfolie, wat water en eventueel een fijngeperst knoflookteentje.

Giet dit over de groente en gehakt. Leg er wat groene pepers op. Dek het af met aluminiumfolie en stop het in een voorverwarmde oven op 200 graden tot de groente en het gehakt gaar zijn.

Smakelijk eten,

OumYassine


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie