Turkse kip met vermicelli

Turkse kip met vermicelli

Recept voor Turkse kip met vermicelli.

Voor de kipmarinade:

  • 1 hele kip
  • 5 el olie
  • 1 el honing
  • 1 el sojasaus
  • 1 mespunt sambal
  • Paprikapoeder
  • Gemberpoeder
  • Zout en peper
  • Komijn

Voor de vulling:

  • Mihoen, geweekt in lauw water
  • Wokgroenten naar keuze (even gestoofd)
  • Beetje koriander, fijngehakt
  • Beetje peterselie, fijngehakt
  • Paar eetlepels kipmarinade (zonder de kip)

Voor de Turkse rijst:

  • Kleine soepkom vermicelli
  • Kleine soepkom rijst
  • Zout en peper
  • Klontje boter

Extra:

  • Groene olijven

Bereidingswijze:

Meng de ingrediënten voor de kipmarinade met elkaar en smeer hiermee de kip mee in, zowel van binnen als buiten. Doe dit meerdere malen en zet het in de koelkast voor 3 uur. Meng de ingrediënten voor de vulling met elkaar en vul hier de kip mee. Bindt de poten dicht met haakgaren.

Doe de kip in een beboterde ovenschaal. Giet de rest van de marinade in de ovenschaal. Doe er een flinke klont boter bij en gaar alles op een temperatuur van 180 graden voor 40 minuten. Zet de temperatuur dan op 200 graden en bak het verder voor 15 minuten. Je moet de kip wel regelmatig besmeren met het braadvocht.

Voor de Turkse rijst doe je een scheutje olie in een pan. Laat het verwarmen en doe er een kleine soepkom vermicelli in. Laat goed bruinen, maar niet verbranden.

Dan doe je er ook een kommetje rijst bij. Vul het aan met water tot alles onder water staat. Voeg peper en zout toe. Laat garen en laat het water gewoon wegkomen, anders moet je wat water bijdoen tot alles gaar is. Heb je teveel water? Giet het door een zeef en roer alles los met een klontje boter. Serveer dit met de kip en wat groene olijven.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie