Turkse linzensoep (mercimek çorbası)

Turkse linzensoep (mercimek çorbası)

Recept voor Turkse linzensoep.

Ingrediënten:

  • 2 rode ui
  • 2 wortels
  • 2 aardappels
  • 3 tl tomatenpuree
  • 400 g rode linzen (toko)
  • Mespuntje harissapoeder
  • 2 kip bouillonblokjes (Knorr)
  • 1 tl komijn
  • 1 tl zwarte peper
  • Zout naar smaak
  • 3 a 4 el olijfolie
  • 3 liter water

Extra:

  • Citroen
  • Olijfolie
  • Cayennepeper
  • Paprikapoeder

Bereidingswijze:

Pel en snipper de ui. Schil de aardappel en wortel en grof snijden. Linzen goed afspoelen.

10919036_10203598100216643_6365955067082894179_n

Verhit de olijfolie in een pan en fruit je ui glazig. Voeg de tomatenpuree, harissapoeder, aardappels en wortels toe. Roerbak dit 3 min samen en voeg dan de linzen toe. Voeg drie liter water toe en breng dit aan de kook (borrelen). Zet het vuur zachter en laat dit rustig koken totdat alles gaar is. Ongeveer 45 min rustig laten garen. Roer af en toe door.

10458127_10203598103416723_1224064029286610840_n

Als alles gaar is proeven eventueel extra zout voor smaak en dan van het vuur af halen en met staafmixer pureren. Voor 5 min terug op het vuur op hoog vuur al roerend. Je soep is klaar om te serveren.

Rood sausje om in de druppelen: scheutje olijfolie in een kommetje hierin een beetje cayennepeper en paprikapoeder meng dit goed samen, druppel wat in je soep na het opscheppen in het bord.

10917447_10203598098016588_5998043712845163041_n

Serveren met brood en citroen(sap).


2 reacties

  1. Johannes geplaatst op mei 28, 2018 Beantwoorden
    Salam Alaikum, wat een lekker soepie ?
  2. Nora geplaatst op augustus 25, 2021 Beantwoorden
    Salaam wa alaikoum, Wanneer moet je de kruiden toevoegen, want dat staat er niet bij. Alvast bedankt.

Geef een reactie