Turkse ovenschotel met gehakt en aubergine

Turkse ovenschotel met gehakt en aubergine

Turkse Dizme gemaakt met Turkse rijst en knoflooksaus Was super lekker Hamdoullilah! Dizme is een heerlijke Turkse gehakt-groenten schotel. Dit moeten jullie zeker uitproberen. Makkelijk en snel.

Ik heb mijn best gedaan om filmpjes te maken. Helaas belde mijn zusje steeds hahah. Dus filmpje werd verbroken :(

Benodigdheden voor deze Turkse ovenschotel:

  • 1 kilo gehakt
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 chilipeper
  • 2 uien
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 tomaten
  • 2 aardappelen
  • 1/2 bos koriander
  • 1/2 pak Heinz tomaten frito
  • 1 pot Grand’Italia piccante pastasaus (het is totaal niet pikant)
  • Zonnebloemolie
  • 2 koppen basmatirijst
  • Handje vol vermicelli
  • 2 volle eetlepels boter
  • Zout en zwarte peper
  • Gemberpoeder
  • Paprika poeder

Bereidingswijze:

Begin met het gehakt mengsel: doe 1 ui, de paprika’s koriander en halve peper in een blender. Doe er een scheutje olie bij. Maal dit door elkaar en voeg dit toe aan je gehakt. Voeg 4 theelepels zout, 1 volle eetlepel gember poeder, 1 gestreken theelepel zwarte peper en 4 eetlepels paprika poeder toe. Mix dit door elkaar en laat dit voor minimaal een uur intrekken in de koelkast.

Snij de groenten en aardappelen in dunne plakken. Zeker niet dik. De reden hiervan is dat groenten lang nodig hebben om te garen. Gehakt is uiteraard snel gaar. Om de lekkerste smaken te behouden dienen ze niet te lang in de oven te bakken, zo blijven ze ook heerlijk mals. Je groenten kruid je met een beetje zout, peper en paprikapoeder.

Voor de tomatensaus mix je de helft van je Heinz tomato frito met een fles van de piccante saus. Leg weg. Haal je gehakt uit de koeling en maak er balletjes van en plet dit, laat het nog wel dikjes. Gebruik een bakblik met bakpapier. Doe een mix van groenten en vlees erop. Doe als laatste je tomatensaus erbij! Bak het in de oven op 150 graden tot het gaar is.

Serveertip Turkse rijst:

Bak een handje vermicelli in een pan met een volle eetlepel roomboter. Voeg 2 koppen rijst aan toe en 2,5 theelepels zout. Meng dit door elkaar. Voeg dan 4 koppen water en laat dit op de hoogste vuur koken. Als je ziet dat het water verdampt doe je je vuur op het laagste stand en laat je dit gaar drogen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie