Turkse ovenschotel met rijst

Turkse ovenschotel met rijst

Op de Turkse tour vandaag. Helaas niet fotogeniek, maar heerlijk was het wel echt! Hieronder het recept voor een Turkse ovenschotel met rijst.

Ingrediënten:

  • Gehakt
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • Aardappelen
  • Tomaat
  • Pastasaus herb/basilicum
  • Gehaktkruiden
  • Paprikapoeder
  • Zout en peper
  • Kurkuma
  • Komijn
  • Koriander
  • Peperpuree (bij de Turk verkrijgbaar)
  • Rijst

Bereidingswijze:

Marineer het gehakt door een uitje te snipperen en erbij te doen en voeg er koriander aan toe. Breng op smaak met gehaktkruiden, peper, zout, kurkuma, komijn en paprikapoeder. Voeg een scheutje olie aan het gehaktmengsel toe en laat even staan. Was de groenten en snijd alles in plakken. De aardappelen kook je even voor of gebruik voor het gemak voorgekookte aardappelen uit de winkel.

Neem dan een ovenschaal en rangschik hierin alle groenten en het gehakt. Je begint bijvoorbeeld met een plakje aubergine, daarnaast leg je een plakje courgette en zo ga je verder.

Als de schaal gevuld is, doe je de pastasaus in een kommetje en voeg hieraan een flinke scheut water toe (het moet een ruime saus worden). Doe er tevens een eetlepel peperpuree bij en wat zout. Schenk het dan over de ovenschaal en bak af in de oven. Bedek met aluminiumfolie als je ziet dat de bovenkant te bruin wordt.

Ondertussen kook je de rijst. Als de schotel klaar is, serveer je het bij de rijst en kun je smullen!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie