Turkse pizza (Lahmacun)

Turkse pizza (Lahmacun)

Recept voor Lahmacun (Turkse pizza). Mijn zoontje van bijna 4 jaar zei: ”Mama, deze is beter dan die van de winkel.” Het is echt een super zacht deeg, echt heerlijk! Uit dit recept krijg je ongeveer 12 stuks.

Ingrediënten voor het deeg:

  • 325 ml melk (ongeveer)
  • 600 gr meel
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl zout
  • 1 el suiker
  • 1 el droge gist

Ingrediënten voor de vulling:

  • 500 gr gehakt
  • 1 rode paprika
  • 1 grote ui
  • 2 tomaten
  • Peterselie
  • Sambal
  • Zwarte peper
  • 2 el paprikapuree
  • Komijn
  • Zout
  • 2 el olijfolie

Bereidingswijze:

Doe een beetje water en suiker bij de gist en roer het tot een papje. Doe de meel in een grote kom. Giet er de melk, olijfolie, gistpapje en het zout erbij. Kneed het deeg.  Als het te droog is doe je er een beetje water en zonnebloemolie bij. Laat het deeg 10 minuten rusten. Kneed het opnieuw tot een soepel veerkrachtig deeg. Laat het 1 uur rusten op een warme plek.

Doe vervolgens de paprika, ui, tomaten, peterselie, gehakt en de kruiden in een foodprocessor. Maak alles heel fijn in piepkleine stukjes. Maak van het deeg nu kleine bolletjes, die plat zijn aan de onderkant. Bedek ze even met plastic anders drogen ze uit. Plet een bolletje heel dun uit. Schep een ruime eetlepel gehaktmengsel in het midden van de pizza.

Smeer het met de bolle kant van de lepel goed uit. Het moet echt een dun laagje zijn. Leg de pizza in een speciale pizzapan. Je kunt hiervoor ook een platte pan met anti-aanbaklaag en een dikke bodem gebruiken, gebruik wel een deksel zodat het gehakt gaar wordt. Een Marokkaanse anagdhem is ook mogelijk.

Met behulp van een broodplank kun je één Turkse pizza zo in de koekenpan schuiven. Laat de pizza 2 á 4 minuten bakken aan één kant. Pas op dat het vuur niet te hoog of te laag staat. In de tijd dat ik moest wachten, heb ik de volgende pizza gemaakt.

Zodra die klaar is (als de onderkant lichtbruin is, de randjes niet meer zacht zijn en het gehakt gaar is) leg je het op een bord met een theedoek erover. Werk zo alles af. Na het bakken zijn de Lahmacun hard, maar ze worden na het liggen heel zacht.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie