Turkse pizza net als uit de winkel

Turkse pizza net als uit de winkel

Deze Turkse pizza is net als uit de winkel en is echt heerlijk!

Voor het deeg:

  • 500 gram bloem
  • 25 gram boter (1/2 eetlepel)
  • 1 volle eetlepel gistpoeder
  • 3 theelepels zout
  • 150 ml lauwe warm water
  • 150 ml lauwe melk
  • 1 theelepel suiker

Voor het gehakt:

  • Gehakt
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 tomaat
  • Peterselie
  • 1 ui
  • Tomatenpuree
  • Zout en peper
  • Gemberpoeder
  • Bakpoeder (zodat het gehakt snel gaar wordt)
  • Rode paprikapoeder (veel van gebruiken)
  • Zonnebloemolie

Bereidingswijze:

Kneed alle ingrediënten voor het deeg tot een soepele en zachte deeg.  Laat dit minimaal een half uur rijzen. Maal alvast alle groenten met een beetje zonnebloemolie. Schep dit op een bord en doe dan het gehakt erop. Kruid het met paprikapoeder, zout, peper, bakpoeder en gemberpoeder. Meng alles goed met elkaar.

turkse-pizza-zelf-maken

Maak van het deeg kleine bolletjes. Rol elk bolletje met een deegroller tot het deeg dun is. Til het deeg op en maak met je handen een mooi rondje. Verdeel het gehakt erop. Deze bak ik vervolgens in een pizzapan op stand 2 tot alles gaar is.

Doe er lekker komkommer, sla, tomaat, uien, sambal en knoflooksaus bij. Succes!


1 reactie

  1. Marieke geplaatst op maart 19, 2019 Beantwoorden
    Als je geen pizzapan hebt, hoe lang moeten ze dan in de oven en op hoeveel graden?

Geef een reactie