Visbestilla

Visbestilla

Recept om zelf visbestilla te maken. Ik heb zelf kabeljauw en roodbaars gebruikt.

Ingrediënten voor 1 bastilla:

  • 400 gr visfilet
  • 300 gr garnalen
  • 100 gr mosselen
  • 1 zakje voorgesneden paprika (300 gr)
  • 1 prei, in ringetjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes look, geperst
  • Harissa
  • Peterselie en koriander, fijngehakt
  • 1 visbouillonblokje
  • Sap van een halve citroen
  • 1 theeglas olie (mengeling van zonnebloem- en olijfolie)
  • Zout en peper
  • Verse gember
  • Paellakruiden (Ducros)
  • 100 gr mihoen
  • Filodeeg

Bereidingswijze:

Doe de olie in een pan en voeg hierbij de ui, look, prei en paprika. Bak dit even en voeg daarna het bouillonblokje, citroensap, harissa, verse gember en de kruiden toe. Laat dit gedurende 20 minuten pruttelen op een zacht vuurtje.

Snijd de vis in kleine stukjes. Neem wat van de marinade en doe deze in een pan en bak je visblokjes hierin. Als de vis gebakken is voeg je de mosselen toe. Bak het verder nog 5 minuten en zet het vuur uit. Leg nu de garnalen erin en schep ze om.

Leg de mihoen voor een paar minuten in kokend water en laat deze goed uitlekken. Snijd die fijn met een mes of knip ze met een schaar fijn. Meng ze samen met de vis. Laat de groenten marinade even uitlekken en vang de saus op. Meng de groenten met het vis-mihoenmengsel.

Maak nu je bestilla. Leg een filodeeg in een ingevette bakvorm. Besmeer het met een boter/olie mengsel en herhaal dit vier keer. Vul dan je bestilla met de vulling en doe er een paar lepels van je saus erop. Bedek dit vier keer met filodeeg en besmeer het met een boter/olie mengsel. Bak de visbastilla af in de oven tot het goudbruin en gaar is.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie