Visovenschotel met aardappelen

Visovenschotel met aardappelen

Deze visovenschotel gaat zo heerlijk de oven in. Lekker met groente in een sausje op de bodem. Normaal gebruik ik victoriabaars, maar die was er niet, dus heb nu pangafilet gebruikt. Vis haal ik bij de Sligro, soms bij een Marokkaanse visboer of op de markt.

Wat staat er op jullie menu?

Ingrediënten:

  • 1 kilo visfilet
  • 1 paprika
  • 3 tomaten
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • Paar takjes koriander
  • 4 aardappels
  • 2 handjes doperwten
  • 1 hete peper
  • Zout en peper
  • Paprikapoeder
  • Kurkuma
  • Gemalen chilipoeder
  • Komijn
  • Olie

Bereidingswijze:

Snijd de paprika in kleine blokjes en bak deze in een scheut olijf- en zonnebloemolie. Schil ondertussen 2 tomaten en 2 knoflook tenen en snijd deze ook in blokjes. Zodra de paprika een beetje zachter wordt voeg je de tomaat en knoflook toe. Voeg zout, peper, paprikapoeder en komijn naar smaak toe.

Laat dit 5 minuten pruttelen tot je een mooi sausje krijgt. Giet dit sausje op de bodem van een ovenschaal. Schil de aardappelen en snijd deze in dunne schijfjes. Leg deze trapsgewijs op de saus samen met de doperwten.

Marineer nu de visfilet met zout, peper, kurkuma, komijn, paprikapoeder, chilipoeder, een flinke scheut olijfolie, 2 geperste knoflook tenen, een half geperste citroen en de fijngesneden koriander.

Leg ze op de groente. Leg een hete peper ertussen en wat schijven tomaat en citroen. Dek het af met aluminiumfolie en laat het 45 minuten in een oven (ik gebruik hete lucht) garen op 200 graden. Laat de visschotel de laatste 10 minuten onafgedekt droog garen.

Serveer met een frisse salade en brood.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie