Vissoep met garnalenspiesjes

Vissoep met garnalenspiesjes

Recept voor vissoep met garnalenspiesjes.

Ingrediënten vissoep:

  • 150 gram diepvries koolvis
  • 1 Knorr visbouillonblokje
  • 1 zakje verse soepgroente
  • 1/2 dessertlepel komijn
  • 1/2 dessertlepel peper
  • 1 dessertlepel paprikapoeder
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje peterselie (mahdnoes)
  • handje vermicelli
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 3 eetlepel bloem

Ingrediënten garnalenspiezen:

  • 600 gram roze garnalen met schil
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel peper
  • zout naar smaak
  • 1/2 theelepel komijn
  • scheutje olie

Bereidingswijze soep:

Was de garnalen en pel de garnalen, gooi de schil niet weg. De garnalen gebruik je voor de spiezen, dus doe deze apart in een kom en marineer ze met bovenstaande kruiden en doe ze door de spiezen. Laat ze in de koelkast intrekken. Doe nu 2 liter water aan de kook brengen en gooi er 1 Knorr visbouillonblokje in. Als het water kookt gooi je er de garnaal schillen in. Kook dit 10 minuten en giet de soep over in een vergiet met een schone pan eronder.

Breng het schone bouillon aan de kook en zodra deze kookt, doe je er de fijngemalen knoflook en peterselie bij. Doe er de laurier blaadjes en kruiden bij. Gooi er een paar garnaaltjes in en de koolvis filet in z’n geheel. Maal de soepgroente fijn in de keukenmachine en doe deze erbij. Breng weer 5 minuten aan de kook.

Vis de hele koolvis eruit en doe deze in een bordje en snijd er kleine blokjes van. Doe nu 1 handje vermicelli in de bouillon. Maak een papje van de tomatenpuree, de meel en een beetje water en voeg dit ook in de soep. Gooi de stukjes vis erin en breng aan de kook. Zodra dit borrelt, zet je het op een laag pitje en roer het voortdurend voor ongeveer 10 minuten lang.

In die tussentijd kun je de olie in de koekenpan goed verhitten. En bak daar de gemarineerde garnalenspiezen in. Elke kant 2 minuten is genoeg. Eet smakelijk!!!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie