Volkoren harcha

Volkoren harcha

Volkoren harcha voor de kids. Ik bestel het bij voedingswaar.nl. Het is biologische speltgriesmeel en overheerlijk in harcha of msemen.

Ingrediënten:

  • 300 gr fijne Smida (griesmeel)
  • 200 gr volkoren Smida (griesmeel)
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 200 gr gesmolten roomboter
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 eetlepel zout
  • Water op gevoel

Bereidingswijze:

Meng bovenstaande ingrediënten en voeg als laatste beetje bij beetje het water toe. Het deegje wordt meer een dik beslag. Niet te dun, maar ook niet echt meer deeg zeg maar. Snappen jullie ‘m nog?

Dan 10 minuten laten staan. Je merkt dat de Smida het vocht heeft gereduceerd. Vet een goede koekenpan of speciale Marokkaanse pan in met olie of boter en bestrooi deze met Smida.

Doe het beslag in de pan en maak de harsha mooi rond. Maak in het midden een gaatje. Bak aan beide kanten goudbruin en serveer met honing, boter of wat je maar lekker vindt.

Bsaha!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie