Vorkkoekjes met choco en caramel

Vorkkoekjes met choco en caramel

Vorkkoekjes gevuld met caramel en gedompeld in chocola. Dit moeten jullie echt maken, succes gegarandeerd! Als je geen snelkookpan hebt, dan kook je de gecondenseerde melk 2 tot 3 uur in een normale pan. Anders kun je zelf karamel maken. Betreft bloem heb ik het op gevoel gedaan. Zodra je er balletjes van kunt maken, dan is het deeg goed.

Benodigdheden:

  • 3 eieren (M)
  • 160 ml zonnebloemolie
  • 100 gr suiker
  • 50 gr maizena
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 8 gr bakpoeder
  • Snufje zout
  • 1 geraspte sinaasappelschil
  • Bloem (op gevoel)

Vulling:

  • 1 pot gecondenseerde melk (1 uurtje gekookt in een snelkookpan)
  • 200 gr pure chocolade

Werkwijze:

Doe in een ruime kom de olie en suiker. Roer met een garde de inhoud kort samen. Voeg de eieren, zout, geraspte schil en vanillesuiker toe. Roer het mengsel met een garde. Voeg dan de maizena, bakpoeder en beetje bij beetje meel toe tot je een samenhangende bal hebt gekregen.


Maak langachtige bolletjes van het deeg. Dep een vork eerst in wat bloem en druk daarmee dan de bolletjes plat zodat je streepjes erin krijgt. Bak de koekjes op 180 graden voor 20 minuten of tot ze gaar zijn. Ze hoeven niet te kleuren.


Smelt de chocolade au-bien-marie. Besmeer een kant van een koekje met caramel en plak een ander koekje erop. Dep vervolgens de helft van het koekje in de chocola en leg ze op een vel bakpapier. Werk alles zo af en laat de vork koekjes drogen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie