Wattencake

Wattencake

Momenteel een grote hit bij onze oosterburen en dat moet uiteraard geprobeerd worden: Wattencake. Gemakkelijk te maken. Een heerlijk luchtige cake met een dun puddinglaagje erop en daarover krokante kokoskruimels. Yummie. Heb geprobeerd om de laagjes te fotograferen maar het is denk ik al een beetje te donker in de keuken.

Voor dit recept kun je ook een theeglaasje met oor gebruiken, als de verhoudingen maar kloppen. Senseo-mokje kan ook.

Ingrediënten voor de cake:

  • 3 koffiekopjes bloem
  • 2 kopjes suiker
  • 1 kopje zonnebloemolie
  • 1 kopje Spa rood (of ander water met koolzuur)
  • 1 zakje bakpoeder
  • 4 eieren

Extra:

  • 1 pakje vanille kookpuddingpoeder
  • 100 gram suiker + 1 el suiker
  • 100 gram gemalen kokos
  • 100 gram roomboter

Bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op 180 graden (hetelucht op 170 graden). Meng 3 koffiekopjes bloem, 2 kopjes suiker, 1 kopje zonnebloemolie, 1 kopje Spa rood, 4 eieren en 1 pakje bakpoeder met een mixer tot een beslag. Giet in je bakblik en bak 20 minuten.

Haal uit de oven (niet uit de vorm) en laat het een beetje afkoelen, niet helemaal. Neem een pakje kookpuddingpoeder en bereidt dit volgens de verpakking met 1 eetlepel suiker extra. Verdeel dit over de nog warme cake.

Doe 100 gram suiker, 100 gram gemalen kokos en 100 gram roomboter in een pannetje. Laat het zachtjes pruttelen totdat de boter gesmolten is en de suiker is opgenomen in de kokos. Verdeel dit weer over de warme pudding en laat opstijven in de koelkast.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie