Witte chocolade panna cotta

Witte chocolade panna cotta

Mijn gasten waren weer tevreden alhamdoelilah. Het voorgerecht was harira met hapjes, het hoofdgerecht del3a met vijgen en het dessert was veel lekkers. Hieronder het recept voor de witte chocolade panna cotta met aardbeiensaus (recept is van Sweetpetit).

Ingrediënten voor circa 12 bekertjes:

  • 750 ml (half)volle melk
  • 750 ml slagroom
  • 75 gr suiker
  • Merg van 1 vanillestokje
  • 300 gr witte chocolade
  • 10 gr agar agar (=1 zakje)

Extra:

  • Aardbeiensaus
  • Aardbeien

Bereidingswijze:

Breng 750ml melk met 500ml slagroom aan de kook, samen met de suiker. Doe hier het merg bij van 1 vanillestokje. Mix ondertussen door met je garde. Als het kookt zet je het vuur laag en dan voeg je de agar agar toe. Meng dit goed door met je garde. Laat dit nog zo’n 5 minuten opstaan en zet het dan af.

Doe dan de witte chocolade in stukjes erdoor. Roer het door tot het allemaal opgenomen/gesmolten is. Laat dit afkoelen tot het lauw is. Klop in een aparte kom de overige 250ml slagroom op en laat dit opstijven in de koelkast.

Als je melk-room mengsel lauw is spatel je hier de opgeklopte slagroom door. Giet het in bekertjes, laat het minstens een uur opstijven in de koelkast en voila. Je kan er bv. een aardbeiensausje op of onder doen, lemon curd is ook lekker.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie