Witte chocolademousse met rood fruit

Witte chocolademousse met rood fruit

Mannen als je vrouw te vaak zeurt, geef haar gewoon een chocolademousse. De witte chocolademousse, lekker smullen. Het originele recept komt van Delicious Magazine.

Ingrediënten voor 4 stuks:

  • 100 gr witte chocolade, in kleine stukjes
  • 150 ml slagroom
  • 2 eiwitten
  • 25 gr suiker
  • Aardbeien
  • Frambozen

Bereidingswijze:

Smelt de stukjes chocolade met 50 ml van de slagroom au bain marie. Klop de eiwitten met de suiker stijf tot je witte pieken hebt. Klop 100 ml slagroom lobbig, spatel deze door de chocolade en spatel er snel het eiwit door.

Verdeel de chocomousse over 4 glazen en laat dit circa 1 uur opstijven in de koelkast. Pureer de aardbeien en frambozen (laat wel wat achter voor garnering) met een staafmixer. Voeg eventueel wat suiker toe.

Haal het vervolgens door een zeef, zodat de pitjes in de zeef achterblijven. Meng het rode fruit dat je hebt achtergelaten nu door het fruitsap. Vlak voor het serveren doe je dit over de witte chocolademousse. Eet smakelijk!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie