Woknoedels met pittige garnalen

Woknoedels met pittige garnalen

Heerlijke gewokte Spicy Shrimps met bami in Garlic Black Bean sauce gemaakt. In ongeveer 20 minuten is dit gerecht al klaar. I love wok! Denk erom: koken moet leuk blijven. Je kan zo creatief zijn als je zelf wil en voorál flexibel blijven zijn. Lust of verdraag je een ingrediënt niet, geen probleem. Vervang het met iets dat je wel lust!

Ingrediënten voor +/- 4 personen:

  • 1 pakje woknoodles paarse van Go Tan (of welke je zelf lekker vindt)
  • 5 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 pot Garlic Black Bean sauce
  • 1 fles sojasaus
  • 1 ui, in blokjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 gram gamba’s (voorgekookt)
  • Stukje madam janet (optioneel)
  • 1 takje selderij, fijngesneden
  • 1/2 rode paprika, in blokjes
  • 1/2 groene paprika, in blokjes
  • 1/2 wortel, in kleine blokjes
  • 1 kip bouillonblokje
  • 1 theelepel bruine suiker
  • Klein stukje verse gember
  • Gemberpoeder
  • Cayennepeper
  • Gerookte paprikapoeder

Bereidingswijze:

Kook de garnalen een minuutje en giet af. Bereid de noodles volgens de verpakking. Zet een ruime wok op en verhit met olie. Doe de uien, wortel en stuk gember erbij. Kort bakken en doe dan de fijngehakte knoflook erbij. Doe het bouillonblok erbij en bak mee. Doe vervolgens de garnalen erbij met een flinke schep Garlic Black Bean sauce en een flinke scheut soja saus. Bak dit echt goed mee op HOOG vuur.

De garnalen moeten beetje krokante randjes krijgen. Daarna voeg je de blokjes paprika toe. Breng op smaak met een beetje gemberpoeder, wat gemalen zwarte peper, beetje cayennepeper (madam janette kan er ook eventueel bij) en wat gerookte paprikapoeder. Doe vervolgens de noodles erbij en strooi er wat fijngehakte selderij overheen. Nogmaals goed bakken zodat de garnalen en groente verdeeld is met de bami.

Garnereer de woknoedels met pittige garnalen eventueel met gebakken uitjes en serveer het met kroepoek.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie