Wortelcake met kokos en ananas

Wortelcake met kokos en ananas

Ingrediënten:

  • 230 gram geraspte wortels
  • 240 gram bloem
  • 150 ml olie (ongeveer)
  • 200 gram suiker
  • 1 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl vanille suiker
  • 3 eieren
  • 1 tl kaneel
  • 110 gram ananas (uit blik)
  • 120 gram geraspte kokos
  • Snufje zout

Voor de roomkaas-frosting:

  • 110 gram verse roomkaas
  • 35 gram zachte boter
  • 160 gram poedersuiker

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bedek een cakevorm met bakpapier (of vet licht in met boter en meel). Bloem, bakpoeder, zout en kaneel zeven en dan mengen. Voeg dan de suiker, vanillesuiker, eieren en olie toe meng dit samen goed met een mixer. Als het nog steeds dik is, kun je een beetje olie toevoegen of wat melk/yoghurt totdat het dezelfde structuur heeft als een normale cake.

Schil de wortels en rasp ze. Snijd de ananas in grove stukken en voeg de wortels, ananas en kokos bij het mengsel. Roer goed met een spatel/lepel. Doe alles in een beboterde springvorm. Strijk het oppervlak met de bolle kant van een lepel glad af. Plaats de vorm in het midden van de oven. Prik een satéstokje in het middel, als deze er weer schoon uitkomt dan is de cake klaar. Laat de taart daarna volkomen koud worden. In de tussentijd kun je de roomkaas-frosting maken.

wortelcake-met-ananas-roomkaas-frosting

Doe de roomkaas en boter in een kom en mix dit goed. Voeg dan beetje bij beetje de poedersuiker toe. Je kunt hier ook een beetje dunne geraspte wortel bij toevoegen als je wilt. Even in de koelkast zetten alvorens over de cake te smeren. Bedek de bord aan de zijkanten met aluminiumfolie als je van plan bent om het daarin te serveren, zo maak je het bord niet vies met de frosting.

Strijk de frosting met een spatel/mes zo glad mogelijk uit over de cake. Maak sierlijke vormen met een vork. Haal dan de folie aan de zijkanten eraf. Laat de taart daarna een half uurtje op een koele plek (niet in de koelkast) staan. Daarna in vierkanten/puntjes/ruiten vorm snijden.

Variatietip : I.p.v ananas kun je ook walnoten/rozijnen/amandelen/hazelnoten gebruiken.

 


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie