Wortelcakejes

Wortelcakejes

Recept voor wortelcakejes. De vormpjes komen van de Lidl, ze zijn super goed! Ik besmeer ze niet eens en ook geen bloem of iets. En ze glijden er heel makkelijk uit.

Ingrediënten:

  • 200 gr meel (ongeveer, ik doe het op gevoel)
  • 50 ml melk (ongeveer)
  • 4 eieren
  • 125 ml suiker
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 1 el kaneel
  • 75 gr gemalen walnoten
  • 4 bospeentjes, geraspt
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanilliesuiker

Bereidingswijze:

Begin met de eieren te mixen voor 5 minuten. Doe dan de suiker en olie erbij. Mix het weer even en doe dan de gemalen walnoot, wortel, kaneel, melk en vanillesuiker erbij. Mix het weer even goed.

Haal als laatste het meel en bakpoeder door een zeefje halen en doe het erbij. Het moet geen dik beslag worden! Vul de vormpjes en bak de cakejes voor 30 minuten in de oven op 150/160 graden tot ze gaar zijn. Versier elke wortelcake naar keuze.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie