Worteltaart met walnoten en kaneel

Worteltaart met walnoten en kaneel

Aidkoum mabrouk. Geniet van en samen met jullie dierbaren.

Ingrediënten voor deze worteltaart:

  • 4 eieren (kamertemperatuur)
  • 1 glas olie (1 glas met oor = vaak 200 ml)
  • 1.5 glas suiker (ik heb i.p.v. gewone suiker, bruine basterdsuiker gebruikt)
  • 1 vanillesuiker
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels kaneel
  • Half glas gemalen walnoten
  • 3 theeglazen geraspte wortel
  • 2 glazen bloem
  • 2 theelepels bakpoeder

Glazuur:

  • 250 gram roomkaas
  • 100 gram crème fraiche
  • 100 gram poedersuiker
  • 3 eetlepels citroensap
  • Vanillesuiker

Bereidingswijze:
Mix eerst de eieren, suiker, vanillesuiker en zout beetje luchtig. Voeg de olie toe en blijf mixen. Daarna zet je de mixer uit en roer je de kaneel, walnoten en bakpoeder erdoorheen. De bloem doe je een beetje bij beetje tot dat je ‘m glad hebt geroerd.

wortelcaketaart-bismillah

Nadien nog de wortels toevoegen. Giet het in een bakvorm en stop het in een voorverwarmde oven van 160 graden. Bak het voor ongeveer 50 minuten tot hij gaar is.

wortelcake-recept-maken

In de tussentijd kun je het glazuur maken. Mix alle ingrediënten met elkaar en smeer het tussen je afgekoelde worteltaart en op je worteltaart. Versier naar wens.


1 reactie

  1. Najat geplaatst op november 12, 2016 Beantwoorden
    Wat zijn de afmeting van een glas? en ik zou graag alleen 2 lagen taart willen maken in plaats. Zou ik daardoor de hoeveelheid moeten aanpassen?

Geef een reactie