Yoghurt broodjes met spinazie en Turkse kaas

Yoghurt broodjes met spinazie en Turkse kaas

Recept voor yoghurt broodjes gevuld met spinazie en Turkse kaas.

Ingrediënten voor het deeg:

  • 600 gr bloem
  • 125 gr yoghurt
  • 125 ml olie
  • 1 zakje gedroogde gist (7 gr)
  • Lauw melk (op gevoel)
  • 1 tl suiker
  • 1 tl zout

Extra:

  • 1 ei, geklutst
  • Verse spinazie, in stukken
  • Turkse kaas, verbrokkeld
  • 1 á 2 uien, gesnipperd
  • Zout en peper
  • Maandzaadjes
  • Olie

Bereidingswijze:

Maak van de bloem, yoghurt, olie, gist, melk (beetje bij beetje toevoegen) suiker en zout een deeg. Dit kun je met je handen kneden of met een keukenmachine. Het deeg moet niet plakkerig zijn. Laat het deeg vervolgens rijzen. Fruit in de tussentijd de ui met wat olie, zout en peper in een pan. Voeg daarna de spinazie toe. Pak een kom en doe hier de Turkse kaas en spinazie in.

yoghurtbroodjes

Zodra het deeg is gerezen, maak je bolletjes van het deeg. Pak 1 bolletje en vul het met de spinazie/kaas vulling zoals op de foto. Maak een snee in het midden. Werk zo alles af en laat de broodjes rijzen op een bakplaat tot ze een beetje bollig worden (zie foto). Besmeer met een geklutst eitje en besprenkel met maanzaadjes. Bak deze broodjes in een voorverwarmde oven van 190/200 graden tot ze mooi goudbruin zijn.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie