Yoghurt-kwarkwafels

Yoghurt-kwarkwafels

Gewoon omdat het kan: yoghurt-kwarkwafels. Heerlijk krokant aan de buitenkant en zacht van binnen. Enne, zeer simpel om te maken.

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 1 koffielepel citroensap
  • 100 gr zachte roomboter
  • 150 gr volle kwark
  • 100 gr Griekse of Turkse volle yoghurt
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 80 ml Spa rood
  • 230 gr bloem
  • 90 gr suiker
  • Snuf zout

Bereidingswijze:

Splits drie eieren. Klop de eiwitten stijf met een koffielepel citroensap. Doe de dooiers in een grote kom, voeg er 100 gram zachte roomboter, 150 gram volle kwark, 100 gram Griekse of Turkse volle yoghurt, een snuf zout, 230 gram bloem, 90 gram suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 1 zakje bakpoeder en 80 ml spa rood aan toe. Klop even tot een romig beslag. Voeg 1/3 van de eiwitten toe en klop er snel door. Spatel dan de rest erdoor. Giet het beslag in een wafelijzer en bak het beslag tot het gaar is.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie