Za3louk met keftaballetjes

Za3louk met keftaballetjes

Za3louk met keftaballetjes, oftewel Marokkaanse auberginesalade met gehaktballen.

Ingrediënten:

  • Gehakt
  • 4 grote aubergines
  • 5 flinke tenen knoflook
  • 4 grote rijpe tomaten
  • 2 uien (1 geraspt en 1 in ringen)
  • 1 el Turkse zoete tomatenpuree
  • Bosje koriander
  • Gemberpoeder
  • Zout en peper
  • Olijfolie
  • Komijn
  • Saffraan

Bereidingswijze:

Schil de aubergines en snijd ze in grove stukken. Was de tomaten (ontvel ze niet), schil vier knoflook en laat ze heel. Doe alles in een stoompan en laat het geheel goed gaar worden. Ondertussen kruid je de kefta met een geraspte uitje, koriander, 1 geraspte knoflook, scheut olijfolie, zout, komijn, zwarte peper, gember en saffraan. Maak er balletjes van.

Doe in een ruime pan een scheut olijfolie en dan de ringetjes ui, zodat de kefta niet gaat plakken. Dan doe je daarboven de gehaktballetjes. Niet roeren tot de kefta gaar is, ondertussen ontvel je de tomaten die gestoomd zijn en maak je van de aubergines en tomatenmengsel een geprakt geheel. Doe een flinke eetlepel Turkse zoete tomatenpuree bij je keftaballletjes en laat het goed smelten. Dan voeg je de Zaalouk toe, zout en kruiden (zoals zwarte peper, komijn, gember) en op het laatste een beetje fijngesneden koriander. Roer dit allemaal op hoog vuur en serveer direct.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie