Zachte broodjes gevuld met feta kaas en spinazie

Zachte broodjes gevuld met feta kaas en spinazie

Recept voor zachte broodjes gevuld met feta kaas en spinazie.

Ingrediënten voor 22 stuks:

  • 600 gr bloem
  • 300 ml lauwe melk (ongeveer)
  • 1 theelepel suiker
  • zout (eigen smaak)
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1 geklutst ei
  • 50 ml zonnebloemolie

Vulling:

  • Fetakaas
  • Spinazie
  • (wat jij er nog bij wil)

Extra:

  • 100 ml zonnebloemolie
  • 3 el gesmolten boter

Bereiding:
Kneed alles goed samen tot een mooie deeg, het mag een beetje plakkerig zijn. Maak er soortgelijke ballen van na het reizen van ongeveer 45 minuten. In een apart kommetje doe je 100 ml zonnebloemolie en 3 eetlepels gesmolten boter.

broodjes gevuld met feta kaas en spinazie

Roer dit goed samen en doe de olie op de aanrecht en ga te werk zoals je msemen maakt. Je bestuurt het deeg in een ronde dunne lap en doe de vulling in het midden. Dan de bovenkant en dan de zijkanten en maak ze dicht als een croissant zoals op de foto’s.

Laat ze dan rijzen totdat ze zich verdubbelen en smeer ze in met eigeel. Bak ze op 190 graden totdat ze mooi goudbruin zijn. Groetjes Koezina Sisi.


1 reactie

  1. kaoutaraym geplaatst op juni 11, 2016 Beantwoorden
    Vraagje, heb je die spinazie ook gekookt?

Geef een reactie