Zachte Turkse broodjes

Zachte Turkse broodjes

Recept voor zachte Turkse broodjes.

Ingrediënten:

  • 135 gr patentbloem
  • 615 gr bloem
  • 40 gr griesmeel
  • 135 ml zonnebloemolie
  • 15 gr zout
  • Handwarm water
  • 10 gr droge gist
  • 1 tl suiker
  • 1 ei
  • Sesam- of kummelzaadjes

Bereidingswijze:

Los 10 gram droge gist en een tl suiker op in 225 gram handwarm water. Laat 10 minuten staan. Voeg dan 135 gram patentbloem toe. Laat 30 minuten afgedekt staan. Voeg vervolgens 615 gram bloem, 40 gram semolina, 135 gram zonnebloemolie, 15 gram zout en 355 gram handwarm water toe. Kneed tot een soepel, zeer kleverig deeg.

Doe over in een ingevette kom en draai het deeg een keer zodat het rondom met olie bedekt is. Laat afgedekt 1-1,5 uur rijzen. Verdeel het deeg in 10 bollen. Druk elke bol uit tot een langwerpige lap van 1 cm dik. Het beste is om dit gelijk op bakpapier te doen. Laat afgedekt een half uur rijzen op een warme plek.

Verwarm de oven voor op 230 graden. Bestrijk met losgeklopt ei en druk met je vingertoppen in het deeg, flink doordrukken. Bestrooi met sesam of kummelzaadjes. Bak de broodjes in 14-16 minuten gaar.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie