Zachte volkoren bolletjes

Zachte volkoren bolletjes

Ingrediënten:

  • 500 gr volkoren meel
  • 30 gr zacht roomboter
  • 250 ml lauwe melk
  • 50 ml lauw water
  • 10 gr zout
  • 7 gr gist
  • 4 gr suiker
  • 30 gr zaadjes naar keuze
  • zaadjes voor topping

Bereidingswijze:

Meng de droge ingrediënten en dan de boter en de melk en water erbij goed kneden zo’n 10 minuten. Als te plakkerig is meel erbij tot je deeg hebt dat niet meer plakt. Maak er een bol van en leg in een bak en laat zo’n 45 minuten rijzen.

20503_376501805890064_3252089635607055863_n

Daarna maak je er balletjes van zo’n 70 gr van, leg ze op je bakplaat goed uit mekaar. Besmeer met water en doe er wat zaadjes naar keuze op en laat weer zo’n 35 min rijzen ondertussen oven voor verwarmen op 230 graden.

17300_376501822556729_8033221092359302447_n (1)

Als ze goed gerezen zijn bak ze af in zo’n 15 min laat ze als ze mooi bruin zijn afkoelen op een rooster. Heerlijk met boter en kaas.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie