Zalm-broccoli ovenschotel

Zalm-broccoli ovenschotel

Ingrediënten:

  • 2 á 4 zalmmoten
  • 3 á 4 aardappelen
  • 1 puntpaprika
  • 1 stuk broccoli
  • Zout / peper
  • olijfolie
  • slagroom 250 ml (te vervangen door kookroom)
  • citroen

Bereidingswijze:
Schil de aardappels en spoel deze goed af. Kook deze gedurende 10 min in kokend water met zout. Broccoli in roosjes snijden en de paprika in stukjes. Kook dit 5 a 7 min in kokend water met zout. Haal de huid van de zalm (indien nodig) en snijd deze in blokjes. Giet de aardappels af met behulp van een vergiet en ook de broccoli en paprika.

Verdeel de aardappelen op de bodem van de ovenschaal, beetje zout overheen, hierop de broccoli en de paprika verdelen. Minder zalm gebruiken of een grotere ovenschaal gebruiken: geeft een mooier effect, als je de zalm tussen de roosjes broccoli zet om en om met de paprika.

Giet de slagroom gelijkmatig over de zalm heen. Zout, peper, citroensap en een beetje olijfolie overheen en de oven in voor 30 á 40 min op 200 graden. Zelf opletten totdat de zalm mooi kleurtje krijgt en stukje paprika proeven op garing ;)

Heerlijk en simpel gerecht.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie